Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπ. Τουρισμού: Δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα

Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως τουριστικού προορισμού που στηρίζει την ισότητα και τη συμπερίληψη, προωθούν το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ.

Το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για ‘Ατομα με Αναπηρία στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Αργολίδα και Κρήτη με μεγάλη επιτυχία από τις 19 έως τις 28 Απριλίου 2024.

Η δράση αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ετησίου Σχεδίου Δράσης 2024 του Υπουργείου Τουρισμού στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται ως ξεχωριστή ενότητα η «Προστασία των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ». Η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου και αρθρογράφος Ellen Stohl και οι συνοδοί της που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη δράση, αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή τους στη χώρα μας.

Σχετικό άρθρο της κας Stohl σχετικά με την προσβασιμότητα και τις υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα στους ελληνικούς προορισμούς θα δημοσιευθεί στο φθινοπωρινό τεύχος του αμερικανικού περιοδικού “New Mobility Magazine”, που εξειδικεύεται σε θέματα ποιότητας ζωής για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More