Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Φαίδρα” στη Λογοτεχνική Γωνία στη Λάρισα

Η ομάδα χοροθεάτρου OFF ART σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει το ποιητικό θεατρικό  έργο “Φαίδρα” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νικόλα Ντάβα.Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2022 στις 21:15 στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου)
Επόμενες παραστάσεις: 28/12/ 2022, 3- 4/1/ 2023, 7-9/1/23, 15-16/1/23 στις 21:15

«…Εμείς των πορφυρών δασών, παιδιά της νύχτας, αποσυρόμαστε τώρα στις σκηνές και στα όνειρά μας και ζητούμε λίγη ακόμη ζωή από τη ζωή μας για να πραγματοποιήσουμε και να τελειοποιήσουμε την τέχνη μας, την αυτοχειρία.
Όλοι οι τέλειοι αυτόχειρες αυτοκτονούν στα πατρικά τους. Έμεινα χαμογελαστός εδώ. Παρά το νόμο. Θα το δεις στο τέλος αυτό το χαμόγελο θα με κάνει κύκνο. Μου δίνει τις φτερούγες του. Μ’ αυτές να κόβω τους σιδερένιους πάγους…
Μόλις γίνω νερό τα όνειρα δε θα με πλησιάζουνε πια. Τα όνειρα από ύλη είναι, φθαρτά. Και φοβούνται πάντα τη φθορά.. Αν αγαπήσεις κάτι φθαρτό ή τους ανθρώπους βεβαιώσου πως δεν έχεις τίποτα. Ούτε φαΐ, ούτε πιοτό, ούτε σπίτι… Όλα πέθαναν κι όλα είναι αναστημένα… στο βάθος… σαν το φως. Ένα πρόσωπο απίστευτα οικείο το φως, εκτυφλωτικά σκοτεινό σαν το χαμόγελο μου.»

Συμμετέχουν:

Φαίδρα: Ρούλα Καραφέρη
Ιππόλυτος: Νικόλας Ντάβας
Στοργή: Αναστασία Μιχαλούδη
Φωτισμοί: Γιάννης Βαλεράς

 

 

 

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More