Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Γράμμου: «Τ’ άστρα στο πάρκο» – Μια συζήτηση με τους ειδικούς

Στις κορυφές του Γράμμου, μακριά από τα φώτα των πόλεων συγκεντρώθηκαν επιστήμονες για να παρατηρήσουν τα άστρα και να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που ασχολούνται με το διάστημα και τα άστρα βρέθηκαν εκεί για να συζητήσουν για τη ζωή πάνω στον πλανήτη γη και το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής κάπου αλλού.

«Σε κανέναν άλλο κόσμο μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν συνθήκες ιδανικές για τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε. Άρα η γη, ο πλανήτης μας εδώ είναι πολύτιμος, είναι ο μόνος πλανήτης, που μπορεί να φιλοξενήσει την ανθρωπότητα», τόνισε ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, Γιάννης Δαγκλής.

Πολλοί ήταν εκείνοι, που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν από μία άλλη οπτική για τη ζωή στον πλανήτη μας και τις συνθήκες, που επικρατούν στη γαλαξιακή μας γειτονιά.

Ο Ανδριανός Γολέμης ίσως να είναι ο πρώτος Έλληνας, που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Ο ίδιος δήλωσε: «Είχα τη χαρά και την τιμή πέρσι να είμαι ο πρώτος πολίτης της Ελλάδας, που ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή επιλογή άρα σε επίπεδο διεθνών στάνταρ υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να συμμετέχει».

Με τη φωτορύπανση των κατοικημένων περιοχών, στον ουρανό φαίνονται όλο και λιγότερα αστέρια. Εκείνοι, που επιμένουν να τα παρατηρούν και να μαθαίνουν γι’ αυτά καταλαβαίνουν περισσότερο την αξία της ζωής στον πλανήτη γη.

Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More