Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Φλόγες ξεπήδησαν από το πουθενά» – Απόπειρα εμπρησμού καταγγέλλει στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας Ν. Μουζακίτης

Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζακίτης είδε να ξεπηδούν φλόγες από το πουθενά, σε σημείο του χωριού Λαύκι όπου δεν είχε σημειωθεί νέα αναζωπύρωση. Όπως κατήγγειλε απευθείας στην κάμερα της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη, είδε και αυτοκίνητο να απομακρύνεται από το σημείο. «Είμαστε ξάγρυπνοι 3- 4 νύχτες για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα που εξηγούν την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί», είπε ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας ο οποίος ξημερώματα είχε πάει να ελέγξει τη γεννήτρια που δίνει ρεύμα στους πυρόπληκτους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδριώτη χθες το βράδυ αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο μέτωπο Λαύκι – Άγιος Μαρτίνος.

«Αποτράπηκαν τα χειρότερα. Προκλήθηκαν όχι πάρα πολύ σοβαρές ζημιές σε σπίτια εκτός από ένα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας περιγράφοντας ως υπεράνθρωπες τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Μιλώντας για τις καταστροφές στο χωριό Λούτσες τόνισε ότι οι ζημιές είναι στις αυλές των σπιτιών και σε ένα ξυλουργείο που έχει καταστραφεί.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More