Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλόριντα: 25χρονος στη θάλασσα επί 35 ώρες – «Σώος» με εγκαύματα, μώλωπες και δαγκώματα

 Για σχεδόν δύο ημέρες, ο 25χρονος Τσαρλς Γκρέγκορι «έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή» κάτω από τον ήλιο ενώ στο ημιβυθισμένο σκάφος του, δεχόταν τσιμπήματα μέδουσας και κυκλώθηκε από καρχαρίες του Ατλαντικού στα ανοικτά του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντας.

US Coast Guard rescues a 25-year-old man more than a day after he went missing off the Florida coast https://t.co/DBJs978Lb9 pic.twitter.com/HktfD5iC6b

— CNN (@CNN) August 6, 2023

«Φοβόταν μέχρι θανάτου», είπε ο πατέρας του στο CNN.

To απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο Τσαρλς Γκρέγκορι πήγε για ένα ψάρεμα, αλλά η παλίρροια ανέβηκε πιο γρήγορα από όσο νόμιζε. Στη συνέχεια, ένα κύμα χτύπησε το ελαφρύ σκάφος του με επίπεδο πυθμένα κι έπεσε στο νερό.

Κατάφερε να επιστρέψει στο σκάφος αλλά παρασύρθηκε από ρεύματα.

Αεροσκάφος τον εντόπισε περίπου 12 μίλια από την ακτή και σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής προχώρησαν στην δραματική διάσωση, Με την πλώρη του πλημμυρισμένου σκάφους να βυθίζεται, ο 25χρονος πάλευε να κρρατηθεί στη βάρκα και να παραμείνει ζωντανός. Αφαίρεσε μάλιστα τον κινητήρα για κρατήσει το σκάφος στην επιφάνεια.

“Είναι εξαντλημένος, είναι αφυδατωμένος και πάσχει από ραβδομυόλυση. Το σοβαρό ηλιακό έγκαυμα, οι μώλωπες και τα δαγκώματα τον δυσκολεύουν να κινηθεί και να σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά όλοι ελπίζουν ότι θα γίνει καλά», δήλωσε ο πατέρας του.

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More