Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Διήμερες εκδηλώσεις και γαστρονομική ξενάγηση στις Πρέσπες

Ο νομός Φλώρινας φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές του, αλλά και για τον γαστρονομικό θησαυρό που «κρύβει» και τα ιδιαίτερα προϊόντα της περιοχής.

Στο θεματικό πάρκο της πύλης Πρεσπών από χθες ξεκίνησαν διήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «γαστρονομική ξενάγηση στη Φλώρινα-συμπόσιο στις Πρέσπες». Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν παραδοσιακές συνταγές και να δοκιμάσουν προϊόντα και γεύσεις της περιοχής.

«Το επιμελητήριο μας διοργανώνει αυτό το συμπόσιο με στόχο να αναδείξει τη γαστρονομία, η οποία συμπαρασύρει τον τουρισμό, σε μια ιδιαίτερη περιοχή όπου τρεις χώρες μοιράζονται δύο λίμνες. Η περιοχή έχει δεχθεί επιρροή από τη βαλκανική και τη μεσογειακή. Τα προϊόντα μας ευελπιστεί το επιμελητήριο να τα κάνει ως ιδιότυπα, να τα κατοχυρώσει δηλαδή το μαγείρεμα της πιπεριάς Φλωρίνης, μοναδική που γίνεται στην περιοχή με κομμάτια κρέας, της πίτας Δροσοπηγής. Να αναδείξουμε αυτόν τον πυλώνα που μπορεί να βγάλει την περιοχή από την κρίση. Χθες είχαμε την ευκαιρία με πέντε αξιόλογους επιστήμονες να δούνε επιστημονικά την ιδιαιτερότητα αυτών των προϊόντων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ψηλά θρεπτικά», όπως ανέφερε ο Σάββας Σαπαλίδης, πρόεδρος του επιμελητηρίου Φλώρινας.

Από την πλευρά του ο σεφ Τραϊανός Φιλίππου παρουσίασε μέσω της εκπομπής «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, προϊόντα της περιοχής και τόνισε ότι θέλουν να αναδείξουν κι άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα ξύδι από σμέουρο που έχουν φτιάξει.

Ρεπορτάζ: Μαρία Γαϊγάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More