Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Κλειστό για τέσσερις ώρες το τελωνείο της Νίκης για Ι.Χ και φορτηγά

Στο κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία προχώρησαν στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Φλωρινα και όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Τα σύνορα στη Νίκη θα παραμείνουν κλειστά έως και τις 16:00 για φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα, αλλά και για τους πολίτες που μετακινούνται με τα οχήματά τους. Οι αγρότες τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, σήμερα, ημέρα της συνεδρίασης των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Το σημερινό κλείσιμο των συνόρων αποφασίστηκε έπειτα από κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων της Φλώρινας και της Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και όπως αναφέρουν αποτελεί μια τελευταία μάχη, την ώρα που συζητείται η νέα ΚΑΠ για την οποία ζητούν αλλαγές, ώστε να μην αποτελέσει ταφόπλακα του πρωτογενούς τομέα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Καστοριάς έχουν κλείσει το τελωνείο της Καστοριάς. Οι αγρότες της Φλώρινας θα συμμετέχουν με 14 τρακτέρ στην πανελλαδική, πανδημοσιοϋπαλληλική, πανεργατική, απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More