Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα – Λ.Μενδωνη : “Η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες με την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που μας αγγίζουν όλους όπως η ενεργειακή κρίση “

“Δρομολογηθηκαν λύσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή ενώ δόθηκαν επιτόπου σε προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Μλορούμε να πούμε με βεβαιότητα και σιγουριά πράγματα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί έγιναν πραγματικότητα” τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από την Φλώρινα στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή όπου είχαν συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και αγροτών.

“Είμαστε στην τελευταία χρονιά της τετραετίας όμως έχουμε το χρόνο μπροστά μας ώστε να αντιμετωπίσουμε  δυσκολίες όπως την έκρηξη του ενεργειακού προβλήματος αλλά και γενικά τις αυξήσεις που πλέον αγγίζουν όλους” επεσήμανε ακόμα υπογραμμίζοντας πως “Έχουμε δεσμευτεί ότι σε συγκεκριμένο χρόνο θα απαντήσουμε και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε και όλα τα άλλα θέματα τα οποία μας απασχολούν “.
Αναφερόμενη στις επαφές με παραγωγικούς φορείς της περιοχής η κα.Μενδωνη σημείωσε ότι στόχος είναι στη μεταλιγνιτικη περίοδο η Φλώρινα να στρέψει το βλέμμα της στην ανάπτυξη του πολιτισμού, του τουρισμού και της προώθησης των τοπικών προϊόντων και προτερημάτων της συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής κάτι που ήδη γίνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας με την συνεργασία και της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Φλώρινας προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα μέσα στους Αρχαιολογικούς χώρους.

Ανέφερε τέλος ότι “οι οδηγίες και οι εντολές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αφενός μεν να είμαστε όσο μπορούμε κοντά στον Πολίτη κοντά στους συμπολίτες μας και αυτό πράττουμε εδώ και τρία χρόνια. Η βασική ιδέα είναι ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δουλεύουν ώστε κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη σε μία δύσκολη περίοδο ομολογουμένως, να μην βρεθεί χωρίς στήριξη και προς αυτήν την κατεύθυνση οδεύουμε “.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More