Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Νοσηλεύτρια έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Με εντολή της Δόμνας Μιχαηλίδου, υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απομακρύνθηκε η νοσηλεύτρια από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, που κατηγορείται ότι έδινε ζελεδάκια με ηρεμιστικό στα παιδιά.

Η νοσηλεύτρια, το προηγούμενο διάστημα έγινε αντιληπτή από εργαζόμενη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας να χορηγεί χωρίς άδεια ζελεδάκια με φυτική υπνωτική ουσία, σε κάποια από τα 22 παιδιά της δομής, ηλικίας 6 – 17 ετών. Τα τρία από αυτά βρίσκονται ήδη σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ το κέντρο πρόνοιας θεωρείται πρότυπο στην Ελλάδα, μιας και πρόκειται για την πρώτη δημόσια δομή στην οποία λειτούργησε ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός ότι η νοσηλεύτρια χορηγούσε τα ζελεδάκια στα παιδιά χωρίς την έγκριση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της δομής, η εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον αρμόδιο επόπτη, ο οποίος με την σειρά του κίνησε την προβλεπόμενη διαδικασία για τον απαραίτητο έλεγχο. Τα παιδιά της δομής επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More