Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλώρινα: Σε εξέλιξη οι εργασίες για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου

Η σύνδεση της Φλώρινας με το δίκτυο φυσικού αερίου το 2024, φέρνει προσδοκίες για φθηνότερη θέρμανση στους κατοίκους που μέχρι τώρα, χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή καυσόξυλα για οκτώ μήνες κάθε χρόνο. Αυτή την περίοδο, υποβάλλουν αιτήσεις για επιδότηση της απαραίτητης εγκατάστασης στα νοικοκυριά.

Οι κάτοικοι που επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά για τουλάχιστον 8 μήνες κάθε χρόνο, για να ζεσταθούν με πετρέλαιο ή καυσόξυλα, προσδοκούν μείωση των εξόδων, λόγω των πτωτικών τάσεων στις τιμές του αερίου και αναζητούν ενημέρωση για την επιδότηση 100% της εσωτερικής εγκατάστασης στα νοικοκυριά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την επιδότηση ως το τέλος Ιουλίου στην ιστοσελίδα της δημόσιας επιχείρησης δικτύων διανομής αερίου. Η ΔΕΔΑ διευκρινίζει ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να αλλάξει, στην περίπτωση που οι διαθέσιμοι πόροι καλυφθούν νωρίτερα.

Την επέκταση της επιδότησης και για τις επιχειρήσεις ζητά ο επαγγελματικός κόσμος της περιοχής.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι περιμένουν και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που τους χειμερινούς μήνες προκαλείται από καμινάδες κεντρικής θέρμανσης και τζάκια.

Ρεπορτάζ: Θωμαή Αδάμου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More