Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητές στη «γραμμή» άμυνας και θωράκισης της χώρας

Την ίδρυση Φορέα Διασύνδεσης αμυντικής Βιομηχανίας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας ανακοίνωσαν από κοινού το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την Ελληνική Βιομηχανία.

Στόχοι του νέου φορέα είναι η παραγωγή γνώσεων, προϊόντων και τεχνολογιών στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Η Συνεργασία μεταξύ της έρευνας και της παραγωγής είναι επωφελής για όλους. Θα τονώσει την έρευνα στα Πανεπιστήμια, θα ενισχύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους νέους», όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΑΚ.

Την προσπάθεια που ξεκίνησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της Αμυντικής λειτουργίας της χώρας, αγκάλιασε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, καθώς και τα Πανεπιστήμια της Βόρειου Ελλάδος και το ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΤΑ.

Η συνεργασία των φορέων ανοίγει τον δρόμο σε νέες συνεργασίες που θα αναπτύξουν και θα βελτιώσουν την ελληνική τεχνογνωσία σε θέματα της Βιομηχανίας και της Άμυνας.

Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More