Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητές της ιατρικής προσφέρουν εθελοντική εργασία σε κέντρα υγείας 

Τα τελευταία 20 χρόνια φοιτητές από τις ιατρικές σχολές προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε κέντρα υγείας της βορείου Ελλάδος.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χριστίνα Τοπούζη, από την Ποτίδαια Χαλκιδικής παρακολούθησε την καθημερινότητα των νέων που άφησαν κατά μέρος τις διακοπές τους για να προσφέρουν.

Οι 150 φοιτητές του ΑΠΘ αυτές τις ημέρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κέντρα υγείας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, καθώς και στο Νοσοκομείο του Πολύγυρου.

Η δράση του προγράμματος που ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα «Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2023 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Στόχος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των περιφερικών μονάδων υγείας όπου κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζονται μεγάλες ανάγκες αλλά και η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής σε βασικές κλινικές δεξιότητες και η απόκτηση επιπρόσθετης κλινικής εμπειρίας.

Οι φοιτητές καλούνται να αντιμετωπίσουν από πολύ απλά περιστατικά, δηλαδή ένα έγκαυμα από τον ήλιο έως και πολύ δύσκολα, όπως ένα καρδιακό επεισόδιο ή ένα σπάσιμο οστού, κλπ.  

Κάθε φοιτητής έχει την δυνατότητα να συμμετέχει μια εβδομάδα. Για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις σπουδές των πρώτων τριών ετών φοίτησης, προκειμένου να διαθέτουν τις στοιχειώδεις γνώσεις ανατομίας και της εμπειρία των παρακολουθήσεων σε κλινικές.

Σημειώνεται ότι το παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΕΦΙΕ και η Αιματολογική Κλινική του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» διοργανώνουν για πρώτη φορά το Θερινό Σχολείο Αιματολογίας, με στόχο να φέρουν τους φοιτητές/τριες των κλινικών ετών σε επαφή με την ειδικότητα της Αιματολογίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More