Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές πήραν οι Iερείς της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας

Φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές απέκτησε πρόσφατα η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός παραδόθηκε στους ιερείς της Μητρόπολης. Ο εφοδιασμός έγινε μέσω προγράμματος που έχει τίτλο ” Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος ”. Πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ” Μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα “.

Το έργο αφορά στην παροχή της πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, των Ιερών Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας, καθώς και του εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους.

πηγή φωτό: Χρήστος Μπίτας

Στόχος είναι η ψηφιακή αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας, αλλά και η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι. Με την επένδυση αυτή, θα ενισχυθεί και ψηφιακή εκπαίδευση των κληρικών και των λαικών στελεχών της Εκκλησίας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι στο πρόσφατο παρελθόν, διεξήχθη και η θεωρητική κατάρτιση των κληρικών της Εκκλησίας, πάνω σε θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη Διοίκηση της Ενορίας.

Η παράδοση των φορητών υπολογιστών και των εκτυπωτών, έγινε σε ειδική εκδήλωση στην Τρίπολη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More