Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνές διαμαρτυρίας κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων – Σίλβα: «Εξοντώνουν τους ποδοσφαιριστές»

Ο Μπερνάρντο Σίλβα λέει ότι ο αριθμός των αγώνων που πρέπει να παίζουν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές είναι πλέον “τρελός”, αλλά οι μεγάλοι μισθοί σημαίνουν ότι δεν μπορεί να παραπονιέται, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στη Σαουδική Αραβία.

Η Σίτι, που συμμετέχει στο τουρνουά ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, παίζει με την Urawa Red Diamonds στα ημιτελικά, ενώ την Παρασκευή ενδέχεται να αντιμετωπίσει στον τελικό την Fluminense.

“Ο αριθμός των αγώνων που έχουμε σήμερα, είναι λίγο τρελός λόγω της ξεκούρασης που έχουν οι παίκτες”, δήλωσε ο Σίλβα.

“Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι αρκετά αυξημένος”.

Το ταξίδι αυτό στριμώχνεται ανάμεσα στους αγώνες της Premier League στις 16 και 27 Δεκεμβρίου, πάνω από 3.000 μίλια μακριά.

“Δεν ερωτηθήκαμε, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να εκπροσωπήσουμε τους συλλόγους μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και τους ανθρώπους που πληρώνουν τους μισθούς μας και τους οπαδούς που μας υποστηρίζουν”, δήλωσε ο Πορτογάλος μέσος Σίλβα.

“Στο τέλος δεν μπορούμε να παραπονεθούμε γιατί κερδίζουμε πολλά χρήματα, αλλά κατά τη γνώμη μου, για τους ανθρώπους που αγαπούν το παιχνίδι και διασκεδάζουν με το παιχνίδι, αν έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια για τόσο πολύ καιρό, στο τέλος τα παιχνίδια θα χάσουν την ενέργεια και την ένταση”.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα επεκταθεί σε ένα τουρνουά 32 ομάδων από το 2025, το οποίο θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια το καλοκαίρι – αντί της σημερινής μικρότερης ετήσιας διοργάνωσης στα μέσα της σεζόν.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε: “Δεν είμαι εναντίον των νέων διοργανώσεων. Είμαι κατά της έλλειψης χρόνου για την ανάκαμψη από χρόνο σε χρόνο.

“Αυτό είναι που διαμαρτύρομαι [γι’ αυτό] όλη την ώρα. Για μένα δεν έχει σημασία να παίζω κάθε τρεις ημέρες, έξι ημέρες, επτά ημέρες. Δεν πειράζει.

“Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να τελειώσεις τη σεζόν και μετά σε τρεις εβδομάδες να κάνεις ξανά επανεκκίνηση και να πας στην Ασία, για να είσαι οικονομικά σταθερός, ή στις ΗΠΑ. Αυτό είναι πολύ, πολύ δύσκολο, για εμάς τους ίδιους και κυρίως για τους παίκτες. Για μένα, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

“Αλλά πώς αλλάζεις όταν [αφού] τελειώσεις τη σεζόν, πηγαίνεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παίξεις σε άλλη διοργάνωση; Αυτό είναι το πρόβλημα”.

Ο Γκουαρντιόλα λέει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA προσφέρει στη Μάντσεστερ Σίτι την ευκαιρία να “κλείσει τον μικρό κύκλο και να κερδίσουμε όλα τα τρόπαια που θα μπορούσαμε”, καθώς προετοιμάζεται για τον ημιτελικό της Τρίτης με την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς.

Η Σίτι είναι κάτοχος της Premier League, του Champions League, του FA Cup και του UEFA Super Cup και έχει επίσης κερδίσει το EFL Cup και το Community Shield υπό τον Γκουαρδιόλα.

“Είναι η πρώτη φορά που η Μαν. Σίτι βρίσκεται εδώ [στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων]”, δήλωσε ο Γκουαρδιόλα. “Δεν το θεωρούμε δεδομένο, είναι προνόμιο, τιμή να είμαστε εδώ”.

Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τη Fluminense στον τελικό της Παρασκευής, αφού οι πρωταθλητές της Νότιας Αμερικής νίκησαν την Al Ahly με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό.

Ο Kevin de Bruyne και ο Erling Haaland ταξίδεψαν και οι δύο στη Σαουδική Αραβία μετά από πρόσφατους τραυματισμούς – αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν θα αγωνιστεί κάποιος από τους δύο.

Ο μέσος De Bruyne δεν έχει αγωνιστεί από τότε που υπέστη τραυματισμό στον προσαγωγό την πρώτη ημέρα της σεζόν, αλλά προπονήθηκε με την ομάδα τη Δευτέρα.

Ο επιθετικός Χάαλαντ έχει χάσει τα τρία τελευταία παιχνίδια τους με τραυματισμό στο πόδι.

“Ο Έρλινγκ είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό”, δήλωσε ο μέσος Σίλβα.

“Αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα της Σίτι στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ είναι ότι ανεξάρτητα από το ποιος λείπει, είμαστε η ίδια ομάδα και παλεύουμε για όλους τους τίτλους.

“Θα το κάνουμε αυτό. Φυσικά αν ο Erling Haaland δεν είναι εδώ θα μας λείψει, αλλά έχουμε τον Julian Alvarez και είναι ένας κορυφαίος επιθετικός”.

Τα τελευταία 10 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων έχουν κατακτηθεί από ευρωπαϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, με τον Γκουαρντιόλα να το έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο φορές με την Μπαρτσελόνα.

Αντιμετωπίζει την κάτοχο του ασιατικού Champions League, την ιαπωνική Urawa, στο γήπεδο King Abdullah Sports City Stadium της Τζέντα.

“Το να φτάσουμε στον τελικό είναι δύσκολο. Δεν τους ξέρουμε πολύ, πήραμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε”, δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

“Η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας κερδίζει τη Γερμανία, κερδίζει παιχνίδια απέναντι στους καλύτερους στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο στην Ιαπωνία είναι δυνατό”.

Εν τω μεταξύ, η Σίτι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 120.000 λιρών από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA), αφού οι παίκτες της περικύκλωσαν τον διαιτητή Σάιμον Χούπερ στη δραματική ισοπαλία 3-3 με την Τότεναμ αυτόν τον μήνα.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More