Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη στα Ψαχνά

Για μία ακόμη φορά η Εύβοια γνωρίζει τον πύρινο εφιάλτη. Αυτή τη φορά οι φλόγες απειλούν τα Ψαχνά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από σκουπιδότοπο στη θέση Προφήτης Ηλίας πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου και γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις. Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε μία ακόμη πυρκαγιά την Αρτάκη με τα δύο μέτωπα, λόγω των μποφόρ, να γίνονται ένα.

Στην περιοχή έσπευσαν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούσαν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έφταναν και τα 8 μποφόρ, δυσκόλευαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Λίγο πριν τις 18.30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της βιομηχανικής περιοχής της Νέας Αρτάκης και του Βατώντα προς Χαλκίδα. Νωρίτερα το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί τα Νότια ψαχνά και η Βόρεια Αρτάκη.  


«Η φωτιά στην Εύβοια ανάμεσα στην Αρτάκη και τα ψαχνά έχει ουσιαστικά 3 μέτωπα όλα δουλεύονται και από δυνάμεις της πυροσβεστικής και από δικά μας μηχανήματα μπουλντόζες και υδροφόρες»,
δήλωσε το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.
 

Αυτήν την ώρα στα Ψαχνά η κατάσταση χαρακτηρίζεται δύσκολη καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει συμπαγές πευκοδάσος με κατεύθυνση προς Βατώντα και Πισώνα όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και σπίτια, ενώ ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και για αύριο Τρίτη στην Εύβοια.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μέμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More