Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόρος τιμής στα παιδιά που σκοτώθηκαν στη Γάζα από μαθητές και φοιτητές στο Σύνταγμα

Tην αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης και στα χιλιάδες γυναικόπαιδα που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στηΛωρίδα της Γάζας εξέφρασαν μαθητές και φοιτητές κατά τη διάρκεια του μαθηματικού συλλαλητηρίου που έγινε σήμερα το πρωί έξω από τη Βουλή.

Φοιτητικό – μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023. Η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και Φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και δωρεάν σπουδές με πτυχία με αξία. Παράλληλα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ειδικότερα, κατά μήκος της Λ. Αμαλίας έξω από το κτήριο της Βουλής μαθητές και φοιτητές άπλωσαν ένα τεράστιο κατάλογο μήκους 40 μ. στον οποίο ήταν γραμμένα τα ονόματα των 8.500 νεκρών Παλαιστινίων εκ των οποίων περίπου 4.000 είναι παιδιά και ταυτόχρονα άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης.

Η μαθητική αυτή πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο της δράσης που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών και Φοιτητικοί Σύλλογοι που διεκδικούν ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και δωρεάν σπουδές με πτυχία με αξία.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More