Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ.Κ.Θ: Μονόλεπτες ταινίες για την οπαδική βία στην σκιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού την Φεβρουαρίου του 2022 στη Θεσσαλονίκη και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον θεατή στο θέμα της οπαδικής βίας, θα επιλέξει πέντε   μονόλεπτες ταινίες πάνω σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας, κ. Γιάννη Σακαρίδη, οι ταινίες, οι οποίες θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή, χαρακτηρίζονται από ποιότητα τόσο στην τεχνοτροπία όσο και στα γυρίσματα, ευαισθησία και καινοτομία σκέψης. Θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022). Κάθε μία από τις βραβευμένες ταινίες θα λάβει χρηματικό έπαθλο, ύψους 1.000 ευρώ.

Οι ταινίες αυτές είναι είτε στην ελληνική, είτε στην αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν οπτικοακουστικά βίντεο σε οποιαδήποτε ψηφιακή μορφή (γυρισμένα με κάμερα, με κινητό τηλέφωνο ή με οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο), ή επέλεξαν άλλη μορφή οπτικοακουστικής αφήγησης (animation κ.ά).

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More