Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Χάλκινη» η Εθνική Νέων Γυναικών στο Πανευρωπαϊκό της Νετάνια

 

Στο τρίτο σκαλί της Ευρώπης η Εθνική Νέων Γυναικών, επικρατώντας επί της Ολλανδίας στον μικρό τελικό, το οποίο διεξήχθη στο Ισραήλ (3-11/7).


Δεύτερη μεγάλη διάκριση σε λιγότερο από ένα χρόνο για την «χρυσή φουρνιά» των νεανίδων του πόλο, αφού μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του 2021 στο Σίμπενικ, η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νετάνια, έπειτα από τη νίκη απέναντι στην Ολλανδία με σκορ 10-9.

Κομβικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία έχει η πρώην διεθνής αθλήτρια πόλο και νυν προπονήτρια Ευτυχία Καραγιάννη, ασημένια Ολυμπιονίκης το 2004 και Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2005. Επίσης σημαντική η συμβολή της Αλεξίας Καμένου, προπονήτριας της γυναικείας ομάδας και άμεσης συνεργάτη της.

Η Ευτυχία Καραγιάννη, με αφορμή το χάλκινο μετάλλιο, ανέφερε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή “Η Λαίδη και ο Αλήτης” με την Ευανθία Ξινού και το Γιάννη Παπαγεωργίου: «Αυτό το μετάλλιο μας έδωσε μεγάλη χαρά, όμως δημιουργεί προσδοκίες για νέες νίκες και διακρίσεις. Υπάρχει μία φουρνιά που μπορεί να φτάσει την Ελλάδα πολύ ψηλά, απώτερος σκοπός της ομάδας είναι τα παιδιά να πλαισιώσουν την γυναικεία ομάδα και να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Επίσης, σχετικά με τις απολαβές που αποφέρει το πόλο, τόνισε ότι αποτελεί ένα καθαρά ερασιτεχνικό άθλημα κι αυτό είναι κάτι που οι αθλητές αλλά και οι οικογένειες τους πρέπει να το αποδεχτούν. Μπορεί να προσφέρει μονάχα ένα πριμ, ώστε τα παιδιά να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο.


https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2022/07/ΕΥΤΥΧΙΑ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-14-07-22.mp3

Το άρθρο «Χάλκινη» η Εθνική Νέων Γυναικών στο Πανευρωπαϊκό της Νετάνια εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More