Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στην Κίνα από την εξάπλωση του Covid – Διαμάχη Πεκίνου με Π.Ο.Υ.

Τεράστιες ελλείψεις σε κρεβάτια και νοσηλευτικό προσωπικό, και ουρές στα αποτεφρωτήρια συνθέτουν το σκηνικό χάους στην Κίνα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Γιατροί και νοσηλευτές αρρωσταίνουν και περισσότερο από το μισό προσωπικό σε ορισμένα νοσοκομεία απουσιάζει.

Tο σύστημα Υγείας να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις πιέσεις που δέχεται. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία που δίνει το Πεκίνο για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας και υποστηρίζει ότι το Πεκίνο δίνει πλασματικά στοιχεία για κρούσματα και θανάτους, ενώ οι κινεζικές αρχές καλούν τον Π.Ο.Υ. να λάβει μία δίκαιη στάση.

Ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της Κομισιόν απηύθυνε ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητούν από τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα, να κάνουν τεστ κορονοΐού 48 ωρών και να φορούν στα αεροπλάνα μάσκα υψηλής προστασίας.

EPA/WU HAO

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάζει “αντικειμενικά και δίκαια” την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα, δήλωσε την Παρασκευή 6/1 το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μάο Νινγκ, απαντούσε σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη σύσταση της ΕΕ οι επιβάτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για την COVID-19 πριν από την αναχώρησή τους.

Αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ πρότειναν οι επιβάτες αυτοί να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση.

Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More