Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Άσκηση «Δια Πυρός 2024», μέσα σε οικισμό με πυκνή βλάστηση

Στην περιοχή Σπηλάδια εντός της πόλης Χίου, που κύριο χαρακτηριστικό είναι η αραιή δόμηση που περικλείεται όμως από δασική περιοχή και με δρόμους στενούς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 16 Μαΐου, η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Χίο.
Όπως μας εξήγησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Πύραρχος Σταύρος Καπελλαρίδης, η περιοχή επιλέχθηκε διότι θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες στη Χίο, σε ότι αφορά τη μίξη δάσους και οικισμού. Το σενάριο προέβλεπε φωτιά δίπλα σε σπίτι και μάλιστα με εντολή να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, αφού η χρήση των ΙΧ οχημάτων θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα.

Στόχος της άσκησης να γίνει έλεγχος στο πεδίο της ετοιμότητας των οχημάτων αλλά και το επίπεδο συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι η Πολιτική Προστασία Δήμου και Περιφέρειας, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, ο στρατός, η ΔΕΔΔΗΕ) αλλά και εθελοντικές ομάδες (πήραν μέρος οι ομάδες ΟΜΙΚΡΟΝ, «Ι» και ΛΕΦΕΔ).
Επίσης, στην άσκηση αυτή έλαβε μέρος και η διμοιρία των δασοκομάντος, που από την 1η Μαΐου εδρεύει μόνιμα στη Χίο.

Κάλεσμα τόσο από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου όσο και από τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου Γιάννη Κουντουριάδη και Δήμου Χίου Γιώργου Ζώα να γίνει καθαρισμός των οικοπέδων.
«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καθαρισμός περιμετρικά των κτηρίων γιατί διαφορετικά δημιουργούνται πολύ μεγάλα προβλήματα» σημείωσε ο κ. Καπελλαρίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More