Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Απόφαση ιδιοκτητών για τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου (video)

Στην αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για αποζημίωση των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων στο συγκρότημα των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, που φτιάχτηκαν τη δεκαετία του 1970 και έχουν σοβαρότατα στατικά προβλήματα, αποφάσισε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών που συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας, 5/2, σε συγκέντρωση ενημέρωσης στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τη ΔΥΠΑ, από τον Μιχάλη Τσακό που κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας στην «407» πολυκατοικία και που ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας που με τη συμμετοχή και των δύο βουλευτών του νομού συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσακός, τους προτάθηκε να παραδώσουν και πάλι στο δημόσιο τα 120 διαμερίσματα στις 12 πολυκατοικίες του συγκροτήματος, έναντι αποζημίωσης των ιδιοκτητών και επιδότησης ενοικίου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια η δικηγόρος Καλλιόπη Κάρμαντζη, της οποίας έχει ζητήσει τη νομική υποστήριξη η άτυπη επιτροπή, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η προϋπόθεση που έθεσε το Ελληνικό Δημόσιο για την όποια λύση είναι να υπάρξει συμφωνία.
Για αυτό το λόγο κλήθηκαν να υπογράψουν, ένας τουλάχιστον από κάθε διαμέρισμα, έτσι ώστε να μπορέσουν να πιέσουν την ΔΥΠΑ για την εξεύρεση όσο το δυνατόν καλύτερης λύσης.
Τόσο ο κ. Τσακός όσο και η κα Κάρμαντζη, στους λίγους παρευρισκόμενους που έδειξαν να μην έχουν πειστεί από την όλη διαδικασία, επισήμαναν ότι η πρόταση που θα γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο θα έρθει ξανά προς συζήτηση.

Φάνηκε πάντως να μην υπάρχει εναλλακτική πρόταση, ενώ το γεγονός ότι έχουν ληφθεί πλέον τα παραχωρητήρια δεν μπορεί να γίνεται λόγος για νέες κατοικίες.
Η δικηγόρος Καλλιόπη Κάρμαντζη επισήμανε εξάλλου ότι μέχρι τώρα έχουν κινηθεί οι ποινικές αρχές, με ενημέρωση για την ανάγκη απομάκρυνσης της μοναδικής οικογένειας στην «407» ή προς άλλους ιδιοκτήτες για επιδιόρθωση των ζημιών.
Ο Μιχάλης Τσακός πρότεινε να βγουν δύο εκπρόσωποι ανά πολυκατοικία, ενώ φάνηκε πως δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου που υπήρχε την περίοδο του 2000 και έχει πλέον αδρανοποιηθεί.
Το επόμενο βήμα που αναμένεται είναι η ενημέρωση για νέα συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ, αλλά και η πίεση ώστε να βρεθεί στέγη για την οικογένεια στο μοναδικό κατοικούμενο διαμέρισμα της «407» πολυκατοικίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More