Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Γιάννης Μπενέτος, έκθεση ζωγραφικής- μαθήματα ζωής

Μια έκθεση ζωγραφικής με τα τοπία της Χίου, αλλά και λαογραφικά δρώμενα, να πρωταγωνιστούν εγκαινιάζεται το απόγευμα της Παρασκευής, 11/8, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και θα είναι επισκέψιμη μέχρι και τις 19 Αυγούστου.
Πρόκειται για έργα του Γιάννη Μπενέτου, που σε ηλικία 57 ετών, και ενώ περνούσε μια σοβαρή δοκιμασία υγείας, έπιασε πινέλο και άρχισε να ζωγραφίζει.
Λάτρης των καρτ-ποστάλ, που το εμπορικό του δαιμόνιο πριν την εποχή του διαδικτύου τις χρησιμοποίησε για να κάνει γνωστή τη Χίο, συνεχίζει σαν καρτ- ποστάλ να ζωγραφίζει τοπία.
“Πινελιές από Χίο”, είναι και ο τίτλος αυτής της πρώτης του έκθεσης.

Παρακολουθώντας μαθήματα ζωγραφικής που πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πυργίου, με δάσκαλο το Μπάμπη Κοιλιάρη, ο Γιάννης Μπενέτος άρχισε να γνωρίζει να χρησιμοποιεί τα χρώματα και στη συνέχεια να αποτυπώνει τα τοπία που του άρεσαν.
Λόγω της αδυναμίας που ένοιωθε δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί καβαλέτο, αλλά είχε μια δική του τεχνική για να ζωγραφίζει στηρίζοντας στα γόνατά του τον καμβά ή πάνω σε τραπέζι.
9 χρόνια μετά την περιπέτεια της υγείας του ο Γιάννης Μπενέτος μας μιλά και για την στήριξη που είχε από την οικογένειά του, η οποία και του έδωσε τη δύναμη να παλέψει και τώρα τον στηρίζει στην νέα αγάπη που απέκτησε, τη ζωγραφική.

Παρουσιάζοντας τον ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σημείωσε ότι στα έργα του αποτυπώνει με καρδιά και ψυχή τη Χίο. Ανέφερε και τον άνθρωπο που του έκανε γνωστό το έργο του Γιάννη Μπενέτου. Για τον ομογενή Παντελή Γιακουμή με καταγωγή από την Ελάτα που του μίλησε για αυτήν την ομορφιά που αποτυπώνει στον καμβά του ο Μπενέτος και έτσι αποφάσισαν να του προτείνουν να προχωρήσει στην πρώτη του έκθεση, που μέχρι τις 19 Αυγούστου θα φιλοξενείται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στην πόλη της Χίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More