Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων και στην Καλλιμασιά

Στην Εβδομάδα Μικρών βιβλιοπωλείων που διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES συμμετέχει το Βιβλιοπωλείο “Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί», στο χωριό Καλλιμασιά της Χίου, μαζί με άλλα 99 βιβλιοπωλεία από όλη την Ελλάδα.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, #miavdomadastamikra, είναι μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, που δραστηριοποιούνται σε γειτονιές ή χωριά και προσφέρουν ένα ζεστό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου.

Στο βιβλιοπωλείο «ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ», που έχει πάρει το όνομα από το ομώνυμο παιδικό παιχνίδι, πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων από τις 22 έως και 27 Μαΐου, με πρώτο την Έκθεση βιβλίου με θέμα το περιβάλλον.
Επίσης στις 23 Μαΐου, (7.30 μ.μ.) προσκεκλημένος είναι ο Χιώτης συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης που με αφορμή το βιβλίο του “Τα απόνερα της Σοφίας” συζητά με γονείς και παιδιά για τον ρόλο των γονιών στην επιλογή επαγγέλματος για το παιδί.
Στις 24 Μαΐου, (7.30 μ.μ.), οι αναγνώστες ταξιδεύουν στη χώρα της φαντασίας, με τη συγγραφέα και εικονογράφο Λίλα Κίσσα- Φραγκομίχαλου που θα μιλήσει για το νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα που συνυπογράφει με την Αρτεμις Τούλη, “ΑΙΘΑΛΕΙΑ Μεταξύ θεών και ανθρώπων”.
Στις 25 Μαΐου (6.00 μ.μ.) τα παιδιά διαβάζουν το αγαπημένο τους παραμύθι και το ζωντανεύουν με χρώματα.
Τέλος στις 26 Μαΐου, (8.00 μ.μ.), η εκδήλωση έχει τίτλο «Ποιήματα που τραγουδάμε», όπου ο τραγουδοποιός Γιώργος Τσιβής παίζει και τραγουδά, τραγούδια από μελοποιημένους στίχους Ελλήνων ποιητών και ποιητριών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More