Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Εκδηλώσεις γνωριμίας για “Γαμήλιο τουρισμό” και περιπατητικές διαδρομές

Δράσεις με στόχο την ανάδειξη τομέων θεματικού τουρισμού πραγματοποιούν οι φορείς της Χίου, έτσι ώστε να υπάρχει επισκεψιμότητα στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Από την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρουσιάσεις σε επαγγελματίες του χώρου, τουριστικούς πράκτορες, αλλά και ειδικές σελίδες ενημέρωσης της νέας πεζοπορικής διαδρομής συνολικού μήκους 92 χιλιομέτρων, ενώ από τον ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού θα προβληθεί η Χίος ως προορισμός για γαμήλιο τουρισμό.

Συγκεκριμένα ο Φορέας Τουρισμού Χίου διοργανώνει FamTrip, ταξίδια εξοικείωσης – φιλοξενίας, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ένωση Διοργανωτών Εκδηλώσεων με προορισμό την Ελλάδα».
H ομάδα εργασίας συστάθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Χίου με σκοπό την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού (“Wedding Destination”) στο νησί της μαστίχας, μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει παγκόσμια τάση ανάπτυξης, με άμεσο αντίκτυπο σε διαφορετικούς κλάδους επαγγελματιών του τουρισμού. Χαρακτηριστικό είναι, για παράδειγμα, το ότι κατά την περσινή περίοδο, λόγω των γάμων που γίνονται στο νησί από ντόπιους, είχε ιδιαίτερη κίνηση ο χώρος των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Έτσι, θα διοργανωθεί το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης και φιλοξενίας την ερχόμενη εβδομάδα 16 και 17 Απριλίου, για επαγγελματίες και μέλη της «Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων με προορισμό την Ελλάδα» και με κύριο μέλημα την γνωριμία τους με το νησί, τις ανεξερεύνητες ομορφιές του, καθώς και τους επαγγελματίες του χώρου.

Περιπατητική διαδρομή

Επίσης την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει στην παρουσίαση της πεζοπορικής διαδρομής συνολικού μήκους 92 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το χωριό Λιθί στα νοτιοδυτικά της Χίου και φθάνει μέχρι τα Αγιάσματα στη Βόρεια Χίο, όπου υπάρχουν και τα μοναδικά ιαματικά λουτρά του νησιού.

Η φωτογραφία από το εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου Συκιάδας Χίου είναι του Ευστράτιου Στείρου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More