Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Θερμά χειροκροτήματα για την παρέλαση

Με την παρέλαση των μαθητικών τμημάτων, τμημάτων πολιτιστικών σωματείων, προσκόπων, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και τέλος με τα στρατιωτικά τμήματα τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου και στη Χίο.
Με θερμά χειροκροτήματα οι Χιώτες έκαναν δεκτά όλα τα τμήματα, κατακλύζοντας την οδό Δημοκρατίας, με την Κυβέρνηση να εκπροσωπείται από το Γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη.

“Παρέλαση” κατοίκων

Ένα ακόμα ΟΧΙ, αυτό στη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών φώναξαν και κάτοικοι από τα χωριά κυρίως Συκιάδας- Λαγκάδας, που με πανό «παρέλασαν» πριν τα άλλα τμήματα. Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων σταμάτησαν για να φωνάξουν το σύνθημα που αναγραφόταν και στο πανό ««Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά», για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης σημείωσε: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των νεκρών και των αγωνιστών του Έπους του ’40.
Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, με αυξημένη αμυντική ικανότητα και αυξημένη διπλωματία.
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε επιβουλή και κάθε αναθεωρητισμό από όπου και αν προέρχεται. Και αυτό είναι το δικός μας όχι, της δικής μας γενιάς στις απειλές τις οποίες υπόκειται η χώρα μας».

Στο ερώτημα αν έλαβε το ΟΧΙ των κατοίκων, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε: ««Δύο φορές τον χρόνο η Ελλάδα έχει εθνική γιορτή. Την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου. Έχουμε άλλες 363 μέρες να μπορούμε να τα συζητάμε αυτά» για να αποχωρήσει στη συνέχεια χωρίς να σχολιάσει το ερώτημα που του τέθηκε, πως γίνεται δύο μέρες πριν να καταθέτει το υπουργείο Μετανάστευσης ασφαλιστικά μέτρα για το Θόλος.

Την ετοιμότητα και την ομοψυχία του ελληνικού λαού επισήμαναν στα μνήματά της οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και θεματικό Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού για το Β. Αιγαίο Νίκος Νύκτας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More