Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Λειτουργία βηματοδοτικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο του Λαζάρου, 27/4/2024, οι πρώτες τέσσερις επεμβάσεις τοποθέτησης- αντικατάστασης βηματοδότη στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου.
Εχοντας πλέον την άδεια η κλινική να λειτουργεί και ως βηματοδικό κέντρο με εκπαιδευμένους δύο νέους γιατρούς, τον Σταμάτη Σκευοφύλακα και τον Σταμάτη Βουγαζιανό, μαζί με δύο νοσηλεύτριες την Μαρία Δημοπούλου και την Μαρίκα Παφίτη, θα μπορούν να εξυπηρετούν μέχρι και 100 περιστατικά το χρόνο. Τα οποία αναμένεται να αυξηθούν με βάση τα αιτήματα που θα υπάρχουν από Λέσβο και Σάμο όπως είπε ο Διευθυντής Καρδιολογίας της Μονάδας Αιμοδυναμικής στο Σκυλίτσειο Θανάσης Καρτάλης.
Πολύ σημαντικό ότι πλέον για μια επέμβαση που κρατά από μισή μέχρι μία ώρα, και χρειάζεται συνήθως μια μέρα νοσηλείας, ο ασθενής δεν θα ταξιδεύει σε κάποιο Νοσοκομείο της Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Οπως και για τον απαραίτητο επανέλεγχο.

«Να σταματήσει η μετανάστευση των ασθενών που χρειάζονται τοποθέτηση ή αντικατάσταση βηματοδότη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Σκευοφύλακας γιατρός στη ΜΕΘ του Σκυλίτσειου.
Το πόσο σημαντικό είναι «να κάνουν κάτι εδώ, στον τόπο που θέλουν να ζήσουν», σημείωσε ο γιατρός καρδιολογικής Σταμάτης Βουγαζιανός. Και παράλληλα και οι δύο τους καρδιοχειρουργούς Διονύση Χαρίτο και Σκεύο Σίδερη, οι οποίοι τους εκπαίδευσαν και ήταν κοντά τους στις πρώτες επεμβάσεις.
Τα συγχαρητήρια της στην ομάδα αλλά και στην 2η ΥΠΕ που στήριξε τη συγκεκριμένη δράση της Καρδιολογικής έδωσε η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More