Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο για το ΕΚΑΒ

«Ολοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι κάτοικοι στις πόλεις και τα χωριά του ακριτικού μας νησιού πρέπει να αντιδράσουμε χθες, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα», αναφέρει σε κάλεσμά του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου.


Μάλιστα καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του και όλους τους εργαζόμενους σε άμεση κινητοποίηση- διαμαρτυρία την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, στις 11.30 το πρωί σε διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Χίου.
Επίσης το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πάρει μέρος στη σύσκεψη που καλεί το Εργατικό Κέντρο Χίου στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του.
Αίτημα η πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 11 ατόμων καθώς και αναβάθμιση του στόλου του.

Ανακοινώσεις κομμάτων:

«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού… Η κυβέρνηση, ο υπουργός υγείας Θανάσης Πλεύρης και ο εκλεγμένος στη Χίο φανφαρολόγος υπουργός, Νότης Μηταράκης και σιωπούν και αδιαφορούν και νοιάζονται περισσότερο για τις δομές των προσφύγων παρά για τους συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ παρ’ όλες τις συνεχόμενες εκκλήσεις από πολίτες, κόμματα και φορείς για την διευθέτηση του σοβαρού αυτού ζητήματος», αναφέρει σε υψηλούς τόνους σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σημειώνει ότι «Mόνο οργή γεμίζει το χιώτικο λαό ο άδικος χαμός ενός ακόμα συμπολίτη μας γιατί εν έτη 2022 το νησί εξυπηρετείται από ένα μόνο ασθενοφόρο με αποτέλεσμα όντας σε άλλο περιστατικό, να μη μπορέσει να φτάσει εγκαίρως και να βοηθήσει τον αδικοχαμένο πυροσβέστη.
«(…) Δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και τις κούφιες εξαγγελίες του και προκλητικές δηλώσεις του, μέρες μετά την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου, συνεχίζουν να χάνονται αβοήθητοι οι συμπολίτες μας. Όσοι παρουσιάζονται «έκπληκτοι» όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, έχουν την υπογραφή τους σε αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης που την εφάρμοσαν εδώ και χρόνια και εξακολουθούν να προωθούν», συνεχίζει το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου με το απαραίτητο προσωπικό.

Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, σημειώνει πως «το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις στην κατεύθυνση να σταματήσει πια αυτός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης με το ΕΚΑΒ».
Σημειώνοντας παράλληλα ότι «η συνήθης αφωνία για ευνόητους λόγους της δημοτικής αρχής πρέπει να σταματήσει».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More