Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική: Αγοράκι τριών ετών κινδύνεψε να πνιγεί στη θάλασσα – Το έσωσαν με ΚΑΡΠΑ

Ένα αγοράκι τριών ετών κινδύνεψε να πνιγεί ενώ βρισκόταν σε θάλασσα της Χαλκιδικής το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7). Σώθηκε χάρη στη σωτήρια επέμβαση λουόμενου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Παλιουρίου στη Χαλκιδική, περίπου στις 13:30, όταν οι γονείς του παιδιού το έβγαλαν στη στεριά χωρίς να έχει αναπνοή. Λουόμενος αμέσως άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από λίγη ώρα το παιδί ξεκίνησε και πάλι να αναπνέει. Αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου το παιδί να επανέλθει εντελώς.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας “Kids Save Lives– Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές“, για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, συμφωνήθηκε ανταπόκριση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ιδιωτικό ιατρείο του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη στο Πευκοχώρι, ο οποίος εξέτασε το παιδί και του χορήγησε οξυγόνο. Το παιδί έκανε αρκετές φορές εμετό, είχε ήπια δύσπνοια, είχε ακόμη υγρά στους πνεύμονες, και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για την οριστική του θεραπεία.

Τελικά, το 3χρονο αγοράκι τα κατάφερε και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More