Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική: Ο δήμος Κασσάνδρας σε ευρωπαϊκό δίκτυο τοπικής αυτοδιοίκησης

Τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν ένα δήμο, όπως τουριστικά ζητήματα, θέματα για τις έξυπνες πόλεις, αγροτικά έχει τη δυνατότητα να συζητά και να μοιράζεται ο δήμος Κασσάνδρας, στο ευρωπαϊκό δίκτυο τοπικής αυτοδιοίκησης, στο οποίο έχει ενταχθεί. Η κα. Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για αυτή τη σημαντική συμμετοχή του δήμου.

«Είναι αλήθεια μεγάλη επιτυχία που καταφέραμε, ο κ.Παπαγιάννης, ο σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου, του δήμου Κασσάνδρας, να συμμετέχει σε 27 συνεργαζόμενους δήμους. Είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο με τοπικά εκλεγμένους πολιτικούς δημιουργώντας μια «συμμαχία» μεταξύ της ευρωπαϊκής επιτροπής και των τοπικών κυβερνήσεων. Θα συζητάμε θέματα που όπως η χρηματοδότηση νέων αγροτών για τις αγροτικές περιοχές που αρχίζουν να ερημώνουν, για ενεργειακή απόδοση των κτιρίων των δήμων, τη δημιουργία έξυπνων πόλεων. Θα έχουμε άμεση και γρήγορη πληροφόρηση. Όταν ένας δήμος συμμετέχει σε μια τόση μεγάλη επιτροπή, ακούς, μαθαίνεις, βλέπεις, τοποθετείσαι. Οι αποφάσεις θα είναι πιο συλλογικές και θα έχουμε φωνή εκεί».

Αναφορικά με την επερχόμενη τουριστική περίοδο τόνισε:

«Η εικόνα που έχουμε είναι πάρα πολύ θετική, αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε κανένα μεγάλο γεγονός από το εξωτερικό που θα μας επηρεάσει, νομίζω ότι θα είναι μια πάρα πολύ καλή σεζόν, αναφορικά και με τα έσοδα, για το τουριστικό μας προϊόν», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η κα.Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More