Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική: Στα 2 εκατομμύρια ευρώ το ύψος της καταστροφής από την κακοκαιρία στο δήμο Κασσάνδρας

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στο δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, με το ύψος των καταστροφών να αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό των παραθαλάσσιων οικισμών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, ενώ αναμένεται μετά την καταγραφή των ζημιών, να γίνει η μελέτη για την αποκατάσταση τους.

Το παραλιακό μέτωπο στη Χανιώτη, του δήμου Κασσάνδρας έχει εξαφανιστεί. Εικόνα καταστροφής και στους παραλιακούς δρόμους, στο Πολύχρονο και το Πευκοχώρι. Δυο 24ωρα μετά την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Bettina, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, με το ύψος των ζημιών να αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

«Η ζημιά αγγίζει το 1.800.000 με 2.000.000 ευρώ κατά εκτίμηση, σύμφωνα με ενημέρωση από τον προϊστάμενο τεχνικής υπηρεσίας και τώρα καθαρίζουμε τους χώρους από τα υλικά που έχουν βγει από τη θάλασσα. Σήμερα αρχίζουμε και διορθώνουμε ότι έχει σχέση με την καθαριότητα, όπως φερτά υλικά. Μελετητές έχουν καταγράψει όλες τος ζημιές, ξεκινάμε σήμερα τις μελέτες με το κατεπείγον», όπως αναφέρει η Δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κα. Αναστασία Χαλκιά.

Η δημοτική αρχή θα ζητήσει συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο για την έγκριση επιχορήγησης προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More