Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαλκιδική: Χείρα βοηθείας στα κέντρα Υγείας από φοιτητές Ιατρικής

Εθελοντικές υπηρεσίες σε πέντε Κέντρα Υγείας του νομού Χαλκιδικής και στο Νοσοκομείο του Πολύγυρου προσφέρουν φοιτητές  Τμημάτων Ιατρικής, στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο “Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος”.

Ο πληθυσμός της Χαλκιδικής δεκαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, με τις δημοφιλείς της παραλίες να κατακλύζονται από εκατοντάδες χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες. Παρά την ενίσχυση που δίνεται με μετακινήσεις έμψυχου δυναμικού από άλλες περιοχές, το νοσοκομείο Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας του νομού δέχονται μεγάλη πίεση και σε αρκετές περιπτώσεις παραμένουν υποστελεχωμένα.

Χέρι βοήθειας σπεύδουν να δώσουν φοιτητές ιατρικής από όλη τη χώρα που επιλέγουν να συνδυάσουν κλινική εμπειρία, εθελοντική προσφορά αλλά και ολιγοήμερες διακοπές, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2022 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βόρειας Ελλάδας”, που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).

Το πρόγραμμα, συνολικής χρονικής διάρκειας οκτώ εβδομάδων, ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ οι δομές υγείας που περιλαμβάνονται είναι τα Κέντρα Υγείας Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, καθώς και το Νοσοκομείο του Πολύγυρου.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More