Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς: Η «αντίσταση» στη Γάζα «πηγαίνει καλά» – Ζητά επειγόντως άνοιγμα όλων των συνοριακών σημείων διέλευσης για βοήθεια

Ο επικεφαλής του γραφείου της Χαμάς, Ismail Haniyeh, μίλησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα πριν από λίγο.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των όσων δήλωσε:

Ο Haniyeh είπε ότι οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα θα «αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την περιοχή», προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Είκοσι ημέρες μετά την τελευταία ισραηλινή επίθεση, είπε ότι η «αντίσταση» υπό την ηγεσία των al-Qassam θα συνεχίσει να εντείνει τις επιθέσεις.

Επιβεβαίωσε ότι η «αντίσταση» στη Γάζα «πηγαίνει καλά» και είναι ακλόνητη στον στόχο της.

Ο Haniyeh κάλεσε τα «συμμαχικά, αδελφικά έθνη» να ασκήσουν πίεση «μέσω κάθε λεωφόρου» για να σταματήσουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Γάζα.

Είπε ότι η «αντίσταση» είναι ένα «εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που επιδιώκει να απελευθερώσει τον λαό του και τη γη του». Αυτό που είναι «τρομοκρατία», είπε, είναι αυτοί που υποστηρίζουν την «επιθετικότητα» και όσοι σιωπούν για τις «σφαγές» που έχει διαπράξει (το Ισραήλ).

Αναγνώρισε επίσης όλες τις «θαρραλέες φωνές» που δήλωσαν υποστήριξη στο «δικαίωμα της Χαμάς να ασκεί νόμιμη αντίσταση».

Ζήτησε επειγόντως άνοιγμα όλων των συνοριακών σημείων διέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της συνοριακής διέλευσης της Ράφα με την Αίγυπτο, και για την είσοδο της αναγκαίας βοήθειας. Είναι «απαράδεκτο για τον εχθρό να ελέγχει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να εισέρχεται στη Λωρίδα», πρόσθεσε.

Τέλος, κάλεσε τα πλήθη «παντού» να συνεχίσουν να υψώνουν τις φωνές τους για να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: Aljazeera

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More