Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς: Πολλοί ασθενείς, εργαζόμενοι και εκτοπισμένοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Πολλοί εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μαζί με ορισμένους ασθενείς, εγκατέλειψαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το οποίο είναι περικυκλωμένο από τις ισραηλινές δυνάμεις, λένε αξιωματούχοι της Χαμάς και του ΟΗΕ.

Περίπου 650 ασθενείς, 500 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και περίπου 2.500 εκτοπισμένοι παραμένουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέει ο Μοχάμεντ Ζαγκούτ, διευθυντής των νοσοκομείων της Χαμάς στη Γάζα. Αυτό σημαίνει ότι τις τελευταίες ώρες υπήρξε σημαντική εκκένωση, καθώς αξιωματούχοι της υγειονομικής υπηρεσίας της Γάζας είχαν δηλώσει το Σαββατοκύριακο ότι περίπου 1.500 ασθενείς, μαζί με 1.500 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και 15.000 εκτοπισμένους βρίσκονταν στο Αλ Σίφα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις και οι ένοπλοι της Χαμάς έχουν δώσει σκληρές μάχες έξω από το Αλ Σίφα και ορισμένοι αξιωματούχοι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι το κτήριο ήταν υπό πολιορκία, με όσους βρίσκονταν μέσα να είναι καθηλωμένοι από τα ισραηλινά πυρά. Το Ισραήλ δήλωσε ότι προσέφερε ασφαλή διέλευση σε όσους ήθελαν να φύγουν.

Η κατάσταση στο Αλ Σίφα επιδεινώθηκε το Σαββατοκύριακο, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι η τελευταία γεννήτρια είχε ξεμείνει από καύσιμα, οδηγώντας στο θάνατο αρκετούς ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων πρόωρων μωρών. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χαμάς εμπόδισε το νοσοκομείο να παραλάβει καύσιμα.

Αξιωματούχος του ΟΗΕ λέει σήμερα ότι πολλοί από τους εκτοπισμένους εγκατέλειψαν το συγκρότημα και ότι ορισμένες οικογένειες πήραν μαζί τους συγγενείς με μέτρια τραύματα. Υποστηρίζει ότι οι εναπομείναντες ασθενείς απαιτούν ειδικές διαδικασίες για εκκένωση, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμένων ασθενοφόρων που θα τους μεταφέρουν σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More