Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Διήμερο διαμαρτυρίας από το Μουσικό Σχολείο

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα και για δύο μέρες το Μουσικό Σχολείο Χανίων, όπως αποφάσισε το πρωί της Τρίτης το Συμβούλιο των μαθητών. Παράλληλα το σχολείο συμμετέχει στην πανελλήνια Μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο. 

Οι μαθητές, ο σύλλογος Γονέων και οι εκπαιδευτικοί, συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, η οποία αποσκοπεί στην γνωστοποίηση και στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν όλα τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας.  Όπως αναφέρουν: «Καθημερινά, καθηγητές, γονείς και μαθητές αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια στην ομαλή διδασκαλία καθώς το κτίριό μας δεν πληροί προδιαγραφές μουσικού σχολείου».

Σήμερα Τρίτη, πρώτη μέρα της διαμαρτυρίας, πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές δράσεις στον σχολικό χώρο, με επίκεντρο τα αιτήματα του σχολείου.

Την δεύτερη μέρα αύριο Τετάρτη (29 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί  πορεία από το σχολείο ως τον πεζόδρομο έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη, στην οδό Χάληδων 98, όπου καθηγητές και μαθητές θα παίξουν μουσική.

«Επιζητούμε έστω και προσωρινές λύσεις για τα προβλήματά μας, διότι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην παρακμή των μουσικών σχολείων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το κείμενο της μαθητικής κοινότητας:

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εμείς τα μέλη του Μουσικού Σχολείου Χανίων, θα συμμετάσχουμε στην Πανελλήνια Μουσική Διαμαρτυρία, την Τρίτη 28/11 και την Τετάρτη 29/11, η οποία αποσκοπεί στην διάδοση και στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν όλα τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας.

Καθημερινά, καθηγητές, γονείς και μαθητές αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια στην ομαλή διδασκαλία καθώς -όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει – το κτίριό μας δεν πληροί προδιαγραφές μουσικού σχολείου.

 Λόγω έλλειψης αιθουσών, μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους ακατάλληλους όχι μόνο για τους συμμετέχοντες, αλλά και για τις γύρω τάξεις εξαιτίας μηδενικής ηχομόνωσης. Οι ανύπαρκτοι χώροι σίτισης, εκδηλώσεων και ηχογράφησης, μας οδηγούν στην χρήση αναποτελεσματικών υποκατάστατων.

Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην δύσκολη θέση να αγοράζουμε μουσικά βιβλία, ενώ θα έπρεπε, όντας δημόσιο σχολείο, να παρέχονται δωρεάν. Υπάρχει – λιγότερο ή περισσότερο- κάθε χρόνο σημαντική απουσία καθηγητών μουσικών οργάνων, καθώς και απουσία των ίδιων των οργάνων σε καλή κατάσταση για την εξάσκηση κάθε μαθητή. Μετά την φοίτηση σε σχολείο με ειδικά μαθήματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η πιστοποίηση της διδακτέας ύλης, αλλά και μοριοδότηση για την εισαγωγή μαθητών σε μουσικά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιληπτικά περιλαμβάνει, την πρώτη μέρα της διαμαρτυρίας (28 Νοεμβρίου) διεξαγωγή καλλιτεχνικών δράσεων στον σχολικό χώρο, με επίκεντρο τα αιτήματά μας. Την δεύτερη μέρα (29 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί  πορεία από το σχολείο εως τον πεζόδρομο έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη (Χάληδων 98) όπου καθηγητές και μαθητές θα παίξουν μουσική.

     Επιζητούμε έστω και προσωρινές λύσεις για τα προβλήματά μας, διότι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην παρακμή των μουσικών σχολείων.

Παρακαλούμε όλους εσάς, ΜΜΕ, εργαζόμενους, γονείς, μαθητές να στηρίξετε με την παρουσία σας την προσπάθειά μας.

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε το μέλος του 15μελους του Μουσικού Σχολείου, Μυρσίνη Μακρέα. Ακούστε τη συζήτηση:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More