Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Με το “Ρεμπέτικο” και παρουσία του Κώστα Φέρρη, ξεκινά σήμερα το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου/Chania Film Festival (ηχητικό)

Με την εμβληματική ταινία «Το Ρεμπέτικο» και παρουσία του σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη ξεκινά σήμερα το απόγευμα το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Χανίων.

Συμπληρώνοντας 11 χρόνια παρουσίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί τους φίλους του, για μια ακόμη χρονιά, για να μοιραστεί μαζί τους μοναδικές εμπειρίες. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ’ αυτό. Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις. Ειδικές προβολές, αφιερώματα κι ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, καθημερινά, από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ. Με τους συντελεστές των ταινιών παρόντες/παρούσες, να μοιραζόμαστε μαζί σκέψεις και εντυπώσεις.

Δείτε τα τρέιλερ του #CCF11 με την υπογραφή της δημιουργικής ομάδας του CFF

Μέρος του προγράμματος θα είναι διαθέσιμο – τις μέρες του Φεστιβάλ-  σ’ όλη την Ελλάδα διαδικτυακά – σε προστατευμένο περιβάλλον – στο         

  www.chaniafilmfestival.com

Παράλληλα  μοναδικά εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Καθημερινά, ο παλμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα μεταφέρεται μέσα από  το CFFradio, που για μια ακόμη φορά θα εκπέμπει – στα fm αλλά και διαδικτυακά, 7.00-9.00 μ.μ. από το studio του, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Από το ραδιόφωνο θα περάσουν καλεσμένοι και θεατές, μεταφέροντας εμπειρίες και εντυπώσεις. Το CFFradio αποτελεί κοινή δράση με το Δίκτυο 91,5 fm καθώς και με το radio Ένταση  των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης, μέσα από το κανάλι του CFF11  στο  YouTube,  θα υπάρχει καθημερινή ροή video, η οποία θα δίνει τον παλμό του Φεστιβάλ με παρουσιάσεις, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις. Φυσικά, όπως κάθε χρόνια, η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παράγει ένα 8λεπτο ντοκιμαντέρ ημέρας με τον καθημερινό παλμό του Φεστιβάλ το οποίο προβάλλεται από την ΕΡΤ3, τη Βουλή  Τηλεόραση, τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, την Τηλεόραση Creta κ.α.

Στην 11η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα απονείμει:

 Βραβεία Κοινού στις Κατηγορίες:

•          Animation

•          Διεθνής Παραγωγή Μυθοπλασία Μικρού Μήκους

•          Διεθνής Παραγωγή Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

•          Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

•          Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους

•          Ελληνική  Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους

•          Ελληνική  Σπουδαστική Ταινία Μικρού Μήκους

καθώς και Ειδικά Βραβεία:

από το Φεστιβάλ:

•          Βραβείο «Ιστορία και Πολιτισμός της Κρήτης»

•          Βραβείο «Δικαίωμα στη ζωή»

Το πρόγραμμα των ταινιών, καθώς και των παράλληλων δράσεων, αναρτήθηκε στην  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  του Φεστιβάλ στη διεύθυνση:

www.chaniafilmfestival.com

όπου μπορείτε να βρείτε και τον Κατάλογο και το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ και σε ηλεκτρονική μορφή.

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο διευθυντής του Chania Film Festival, Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Ακούστε τη συζήτηση:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More