Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ξεψύχησε άλογο που είχε ξεχάσει ο ιδιοκτήτης του χωρίς νερό και τροφή σε χωράφι

Σοκ στην Κίσαμο Χανίων. Ένας 26χρονος άφησε δέμενο σε ένα χωράφι το θηλυκό άλογο του χωρίς νερό και φαγητό και το άτυχο ζώο ξεψύχησε.

Οπως είπαν οι γείτονες στην πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι όπου και έγινε η καταγγελία, το ζώο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι στον καύσωνα χωρίς καμία σκιά και χωρίς κάνεις να πάει να το βάλει νερό.

Οι ίδιοι προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό θηλυκό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες…

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Πάντως όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26 χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More