Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 56ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 56ης Γενικής συνέλευσης του διακρατικού Οργανισμού Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SWG-RRD) που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Απριλίου στο Μεσογειακό Αγρονιμικό Ινστιτούτο Χανίων.

Στo πλαίσιo της Συνέλευσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του CIHEAM MAICh και υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο διακρατικών οργανισμών.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των χωρών: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, , Κόσσοβο, Μαυροβούνιο και Σερβία, ενώ παρατηρητές ήταν η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Κροατία.

Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις δραστηριοτήτων των χωρών-μελών, ο σχεδιασμός των δράσεων της επόμενης περιόδου σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη και την πράσινη ατζέντα στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και η πρόοδος προετοιμασίας της ένταξής τους στην ΕΕ.

Σε ειδική συνεδρίαση, μάλιστα, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του εθνικού δικτύου Ομάδων Τοπικής Δράσης που υλοποιούν το πρόγραμμα Leader και του διεθνούς οργανισμού SWG-RRD και προγραμματίστηκε η ανταλλαγή επισκέψεων για την στοχευμένη διερεύνηση των πεδίων διακρατικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκδρομή πεδίου σε επιχειρήσερις οι οποίες αναπτύχθηκαν με χρηματοδότηση προγραμμάτων leader.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More