Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμούς – Μαραθώνια η απολογία του

Ύστερα από μια μαραθώνια απολογία, που διήρκεσε σχεδόν επτά ώρες, ο 53χρονος Χανιώτης Διοικητής του ΒΟΑΚ Χανίων και (πλέον) πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, καθώς τον βαραίνουν σοβαρές κατηγορίες, για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία ανακριτή και εισαγγελέα, λίγο μετά τις 3.30μμ, ο 53χρονος αποχώρησε κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Η κράτησή του θα γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γιώργος Κομισόπουλος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τήρησαν «σιγήν ιχθύος». Κατά την μεταφορά του άτομα από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον φώναξαν «Όλα καλά θα πάνε» , ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε ανέκφραστος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία για τη δράση του επίορκου αστυνομικού δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που θα γίνει στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης , καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά άτομα που πρέπει να καταθέσουν . Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του «Εσωτερικών υποθέσεων»  της ΕΛΑΣ βρίσκονται και άλλα άτομα , σχετιζόμενα με τη δράση του 53χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο 29χρονος γιος του, που κατηγορείται για συνέργεια στην εκβίαση, αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δύο αστυνομικοί με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ χθες τα μεσάνυχτα καθαίρεσε τον 53χρονο από πρόεδρο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και τον αντικατέστησε στο ΔΣ..

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More