Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Συνεχίζονται τα προβλήματα ύδρευσης στο Ελαφονήσι

Έληξε η προθεσμία των τεσσάρων ημερών που είχε δώσει η επιτροπή αγώνα για το νερό στην Κίσαμο στο Δήμο Κισάμου. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αφορμή τα προβλήματα ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή του Ελαφονησίου Χανίων.

Οι κάτοικοι μέλη της επιτροπής από την περασμένη Παρασκευή έκλειναν συμβολικά το δρόμο, που οδηγεί στο Ελαφονήσι, για μισή ώρα καθημερινά, με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων κατά της λειψυδρίας. Σήμερα επανέρχονται με νέα ανακοίνωση και συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οτι, “Μετά από συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη, και τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Θεόφιλο Χριστουλάκη και τον κ. Σπύρο Μαυροδημητράκη για την εξεύρεση άμεσης αλλά και διαχρονικής λύσης για την έλλειψη σε πόσιμο νερό, η Δημοτική αρχή επικαλείται ότι επιφανειακές πηγές δεν είναι διαχρονική λύση. Η Δημοτική αρχή αξιολογεί θετικά την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου κ. Παρτσαλάκη και Ιακώβου Σπερελάκη και η Επιτροπή αγώνα καλεί τις δύο μεριές να καθήσουν με ενότητα για την εξεύρεση βραχυχρόνιας λύσης στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας για το καλό της περιοχής και των ανθρώπων που την συγκροτούν. Στην πρόταση που κατέθεσε η επιτροπή αγώνα για όριο κατανάλωσης με αύξηση κυβικού πέραν τις σπατάλης, η Δημοτική αρχή ήταν κάθετη και δηλώνει: το νερό χωρίζεται σε οικιακό και επαγγελματικό και δεν σκοπεύει να κάνει αύξηση με κανένα τρόπο. Στο αίτημα για τους κάδους απορριμμάτων η Δημοτική αρχή δηλώνει συναινετική στην ύπαρξη ενός κοινού χώρου απόρριψης. Η Δημοτική αρχή θα προχωρήσει κατόπιν αυτοψίας του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μαυροδημητράκη. Όσον αφορά στην αγροτική και κοινωτική οδοποιία, έχει δημοπρατηθεί ένα κομμάτι στο ανατολικό τμήμα του κεντρικού δρόμου προς Ελαφονήσι και αναμένεται η υλοποίηση του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ως επιτροπή αγώνα, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια που κάνουν τον τόπο μας χειρότερο, μπορούμε πλέον να επιβεβαιώσουμε ότι μόνο η ενότητα είναι εκείνη που οδηγεί στο στόχο. Καλούμε την Δημοτική αρχή, τον υποψήφιο δήμαρχο κ Παρτσαλάκη να πράξουν το αυτονόητο για το αύριο του τόπου μας. Γνωρίζοντας ότι μόνο το καλό του τόπου μας θέλουν και έχουν την ανάγκη να τον υπηρετήσουν. Ζητούμε να στηρίξουν αυτήν την κίνηση όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Κισσάμου“.

Η Επιτροπή αγώνα για την ύδρευση σε Χρυσοσκαλίτισσα Ελαφονήσι.

Αλέκος Σαψάκης

Γρηγόρης Κολοκοτρωνάκης

Μιχάλης Μουντάκης

Μανώλης Βατσολάκης

Μιχάλης Τζανάκης

Κώστας Μουντάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More