Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Το Επιμελητήριο προειδοποιεί για αύξηση καταγγελιών για απάτες σε επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Χανίων προειδοποιεί τις επιχειρήσεις, ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ενημερωθεί από αρκετά μέλη του για ένταση των αποπειρών και των περιστατικών εξαπάτησης, κυρίως μέσω παραπλανητικών τηλεφωνικών κλήσεων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Για το λόγο αυτό, προτρέπει τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις συναλλαγές τους.

Η πλέον διαδεδομένη τακτική των άγνωστων – προς το παρόν – δραστών είναι η επίκληση προς τους επιχειρηματίες – υποψήφια θύματά τους – δήθεν φιλικής τους σχέσης με αναγνωρίσιμους πολίτες της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα οι δράστες προσποιούνται ότι, κατόπιν προτροπής κάποιου επώνυμου Χανιώτη «φίλου» τους, επιθυμούν δήθεν να ξεκινήσουν εμπορική συνεργασία με τον άγνωστο σε αυτούς επιχειρηματία, προβαίνοντας σε άμεση κατάθεση προκαταβολής χρημάτων για αγορά προϊόντων του σε εταιρικό τραπεζικό του λογαριασμό.

Στη συνέχεια της αρχικής -συνήθως τηλεφωνικής τους επικοινωνίας – οι δράστες επανέρχονται σε επικοινωνία δεύτερη φορά, επικαλούμενοι δήθεν πρόβλημα στη διατραπεζική μεταφορά της χρηματικής προκαταβολής και τότε ζητούν από τους επιχειρηματίες παραπλανητικά τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής τους, προσπαθώντας έτσι να κλέψουν από αυτούς χρηματικά ποσά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More