Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Φύτεψαν δέντρο στην Ορθόδοξη Ακαδημία στη μνήμη της Suzan Eaton

Μία συγκινητική εκδήλωση στη μνήμη της αδικοχαμένης Suzan Eaton, που έπεσε θύμα στυγερής δολοφονίας τον Ιούλιο του 2019, ενώ έκανε την απογευματινή της βόλτα στην περιοχή των Αφράτων του Δήμου Πλατανιά, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι.

Οι συμμετέχοντες στο μεγάλο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο, Workshop Molecular and Developmental Biology of Drosophila, συγκεντρώθηκαν για να φυτέψουν δέντρο στη μνήμη της.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Ζορμπάς, στη σύντομη ομιλία του του, «πάντα ο άνθρωπος βασανίζεται από ένα ερώτημα: ποιος είναι. Και όπως έλεγε ο Έριχ Φρόμ ο άνθρωπος δεν εξαντλείται στο «ἔχειν», αλλά πρέπει να επεκτείνεται στο «εἶναι». Πρόκειται για κλασσικό ερώτημα που έθεσε και σε βιβλίο του με τίτλο: «Νά ἔχεις ἤ νά εἶσαι;», δηλαδή αν ο άνθρωπος είναι μόνον αυτό που έχει, όταν χαθεί αυτό πού έχει, τότε ποιός θα είναι; Σήμερα λοιπόν όλοι μαζί φυτεύουμε στη Μνήμη της ένα δένδρο, αλλά κυρίως επειδή πιστεύουμε στον «ὅλο» άνθρωπο και στην ενότητα του ανθρώπου με τον Θεό, την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, γιατί ο άνθρωπος είναι ο «κόσμος ὁ δεύτερος, ἐν μικρῷ ὁ μέγας».

Διαβάστε ακόμη: Ισόβια στον 28χρονο για τη δολοφονία και το βιασμό της Suzanne Eaton – ertnews.gr

Πόρισμα «καταπέλτης» για τον δολοφόνο της Σούζαν Ήτον – ertnews.gr

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από πιθανές άλλες επιθέσεις του δολοφόνου της Suzanne Eaton (audio) – ertnews.gr

Κρήτη: Σοκαρισμένη η κοινωνία από την αποτρόπαιη δολοφονία της βιολόγου (video) – ertnews.gr

Την Παρασκευή απολογείται ο δολοφόνος της βιολόγου Σ. Ίτον – Νέες καταγγελίες (video) – ertnews.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More