Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χατ-τρικ Οπέντα και… μια ανάσα από την κορυφή η Λανς

 

Η ομάδα του Φρανκ Χαϊσέ νίκησε με 3-0 τη Τουλούζ στο “Stade Bollaert-Delelis” και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο εναρκτήριο ματς της 13ης αγωνιστικής της Ligue 1, η Λανς, που… τρελαίνει κόσμο στη Γαλλία, νίκησε με 3-0 τη Τουλούζ, χάρη σε χατ-τρικ του Οπέντα, και “σκαρφάλωσε” στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Παρί. Από την άλλη, η ομάδα του Χάρη Τσιγγάρα (που δεν αγωνίστηκε), ηττήθηκε μετά από πέντε αγώνες και βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 πόντους.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 12′, με τον Φοφανά να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Τουλούζ. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του Σαΐντ στο 14′ ήταν αδύναμο και ο Ντούπε δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Στο 22′ ξανά ο Φοφανά δοκίμασε ένα σουτ, αλλά ο κίπερ των φιλοξενούμενων ήταν στη σωστή θέση και δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει.

Ένα πρώτο μέρος με λίγες καλές στιγμές, το παιχνίδι ήταν… νευρικό , με την Τουλούζ να έχει κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία της και τη Λανς να μην μπορεί να βρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι, τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φοφανά να απειλεί στο 47′, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά έξω από την εστία του κίπερ της Τουλούζ. Δύο λεπτά αγότερα (49′) ο 27χρονος Ιβοριανός μέσος έχασε μια τεράστια ευκαιρία με νέο σουτ, με τον Ντούπε να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να αποκρούει υπέροχα. Στο 52′ η Τουλούζ απάντησε, αλλά ο Σαμπά ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε το σουτ του Αμπουκλάλ. Στο 60′ ο Σοτοκά έκανε ωραία σέντρα, ο Οπέντα σηκώθηκε ψηλά και με ωραία κεφαλία έκανε το 1-0 για τη Λανς. Συνεργασία μεταξύ των δύο αλλαγών του Φρανκ Χαϊσέ!

Ο Οπέντα δεν σταμάτησε εκεί. Πέτυχε άλα δύο γκολ, στο 87′ και στο 90+3′ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το τελικό 3-0 φέρνει τη Λανς στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την Παρί, που παίζει αύριο (29/10, 18:00) με την Τρουά.

Γκολ: 60′, 87′,90+3′ Οπέντα / –

Κίτρινες: 67′ Χαϊνταρά, 90+3′ Οπέντα / 80′ Ντεζαγκερέ

Λανς: Σαμπά, Χαϊνταρά, Ντάνσο, Γκραντέτ (84′ Φορτές), Φρανκόβσκι, Σαμέντ, Ονανά (56′ Σοτοκά), Φοφανά, Μασάδο (84′ Μπουρά), Σαΐντ (56′ Οπέντα), Κόστα (70′ Μορίς)

Τουλούζ: Ντούπε, Ντέσλερ (90+1′ Κεμπέν), Ρουάλο, Ντιαρά, Σιλά, Ντεζαγκερέ (84′ Μπεγκραουί), Σπίερινγκς, Βαν ντεν Μπούμεν, Χαϊμπί (72′ Μπιρμάντσεβιτς), Νταλίνγκα (72′ Οναϊγόου), Αμπουκλάλ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More