Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου: Η καθηγήτρια του Δημοκρίτειου που βραβεύτηκε για τη μελέτη του ανθρώπινου παρελθόντος

Πανευρωπαϊκή διάκριση ερευνητικής αριστείας κατέκτησε καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πρόκειται για την κα Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας και Διευθύντρια Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,

Η κα Παπαγεωργοπούλου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, στην κατηγορία της μελέτης του ανθρώπινου παρελθόντος. Αυτή η υψηλού κύρους χρηματοδότηση, θα υποστηρίξει έρευνα αιχμής για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναφορικά με τη ζωή και την εξέλιξη των πληθυσμών σε διαφορετικά περιβάλλοντα, και κυρίως στον αστικό χώρο.

H ίδια η επιστήμονας εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας ότι είναι τιμή της που έλαβε χρηματοδότηση από το ERC, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία και την ποιότητα της επιστημονικής έρευνας που γίνεται στο Δημοκρίτειο, η οποία ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις και τη δέσμευση του ERC για την προώθηση των καινοτόμων ερευνών στην Ευρώπη.

Η χρηματοδότηση «Consolidator Grant» χορηγείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (EuropeanResearchCouncil – ERC), ένα θεσμικό όργανο αφιερωμένο στην προώθηση της επιστημονικής αριστείας στην Ευρώπη. Παρέχει σημαντική χρηματοδότηση σε διακεκριμένους ερευνητές με αποδεδειγμένο ιστορικό αριστείας, επιτρέποντάς τους να ενισχύσουν τις ερευνητικές τους ομάδες και να συνεχίσουν τα φιλόδοξα επιστημονικά τους σχέδια.

Στην τρέχουσα περίοδο, στην κατηγορία «Consolidator Grant» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας επέλεξε να χρηματοδοτήσει 308 ερευνητές από τους συνολικά 2.130 υποψηφίους. Ανάμεσά τους και δύο Έλληνες που θα πραγματοποιήσουν την έρευνά τους σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδος. Οι χρηματοδοτήσεις, συνολικής αξίας 627 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν μέρος του προγράμματος “Horizon Europe” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More