Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Έρευνα αγοράς για τις τιμές και περιορισμός ποσοτήτων από τους καταναλωτές

Από πάγκο σε πάγκο λαϊκής, από κρεοπωλείο σε κρεοπωλείο και από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αναζητούν την πιο οικονομική επιλογή για το πορτοφόλι. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, οι λίστες μεγαλώνουν και μικραίνουν ανάλογα τις τιμές, που συναντούν.

Με ανελαστικό προϋπολογισμό η έρευνα αγοράς έχει ξεκινήσει. Μετρημένες οι ποσότητες, που βάζει ο καταναλωτής στο καλάθι.

Ο καταναλωτής βρίσκει στο Καπάνι χοιρινό από 5 ευρώ, μοσχάρι αρνί και κατσίκι από 11. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία το χοιρινό ξεκινά από 7 ευρώ το μοσχάρι από 11 το αρνί και το κατσίκι από 13,5 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές της χονδρικής που διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τη λιανική σε μια σειρά προϊόντων διατηρούνται υψηλές. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αντίδια, μελιτζάνες, μαρούλια, μπρόκολα, πιπεριές σαλάτες και σπανάκι καταγράφουν αύξηση από 11 έως 50%.

Λιγότερες σοδειές, πρωιμότητα κάποιων προϊόντων και αυξημένο παραγωγικό κόστος ωθούν τις τιμές προς τα πάνω.

Ο καταναλωτής βρίσκει σήμερα στη λαϊκή μαρούλια από ενάμιση ευρώ ντομάτες 2,20 αγγουράκι 50 λεπτά το τεμάχιο, μπρόκολο από δυόμιση και κουνουπίδι από δύο ευρώ.

Σε ισχύ έχει τεθεί από σήμερα στα σούπερ μάρκετ το καλάθι των Χριστουγέννων.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More