Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστούγεννα στα χωριά των Τζουμέρκων

Στο χωριό Καταρράκτης στα 1700 μέτρα υψόμετρο, μια παρθένα τουριστικά περιοχή στα Τζουμέρκα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπου παρατηρείται 100% πληρότητα.

Πρόσφατα οι επισκέπτες ανακάλυψαν τον οικισμό με τους περίπου 120 κατοίκους, την μοναδική παρθένα φύση, την καταπληκτική θέα και την σημαντική ιστορία.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος είχε προ πολλού επισκεφτεί την τοποθεσία και ξεναγεί τους τηλεθεατές από ψηλά.

Οι κάτοικοι στον νομό Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τους επισκέπτες, καθώς  το 90% των δωματίων έχει κλείσει ενώ στο Ζαγόρι η πληρότητα άγγιξε το 100%.

Ωστόσο, στον Καταρράκτη η φιλοξενία είναι πιο προσωπική και πιο ζεστή, δεδομένου ότι για την εποχή το χιόνι άργησε να εμφανιστεί.

Ο Χρήστος Κορδούλας, ιδιοκτήτης καταφυγίου Άρτας Τζουμέρκα, εξηγεί ότι τα χωριά της περιοχής είναι ζωντανά, έχουν κόσμο, δεν είναι απλώς τουριστικά κέντρα.

Αυτό το νιώθεις στην ατμόσφαιρα, στα τζάκια των σπιτιών που καπνίζουν και στις μυρωδιές που αναδύονται από τις κουζίνες.

Πέραν των εκλεκτών γεύσεων ο κ. Κορδούλας υπόσχεται μικρές και ακίνδυνες περιπέτειες στα φοβερά μονοπάτια, το ορειβατικό σκι, και για τους πιο τολμηρούς και  θερμόαιμους ράφτινγκ στο ποτάμι. Οι περιπατητές μπορούν να φτάσουν στους  δίδυμους καταρράκτες οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 5 χλμ. από το χωριό, και είναι προσβάσιμοι από πλακόστρωτο μονοπάτι, ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα.

Μόλις μια ώρα και 30΄ από τα Ιωάννινα, οι επισκέπτες στα επιβλητικά Τζουμέρκα με  τις φαντασμαγορικές τους κορυφές θα έχουν μια αλησμόνητη εικόνα, κυριολεκτικά πάνω από τον κόσμο.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More