Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσές Σφαίρες 2024: Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ, οι εκπλήξεις και ο Λάνθιμος

Με την ιδιότητα του κριτικού κινηματογράφου της ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Λιζάρδος παρουσιάζει τα φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες 2024, τη λαμπερή τελετή που πραγματοποιείται τα ξημερώματα.

www.ert.gr

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και τα ξένα Μέσα, ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες για τις ταινίες Μπάρμπι και Οπενχάιμερ, που άλλαξαν την εικόνα των μπλοκμπάστερ για αυτή τη χρονιά. Μια ταινία του καλλιτεχνικού κυκλώματος και μια ταινία του εμπορικού κυκλώματος που μπόρεσαν να ανεβάσουν τα εισιτήρια, σε μια κομβική στιγμή, όταν είχε ξεκινήσει η απεργία, εξηγεί ο Αλέξανδρος Λιζάρδος.

Αυτό όμως που συμβαίνει με τη διεύρυνση της κριτικής επιτροπής για τις Χρυσές Σφαίρες είναι ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και αυτός ήταν ο στόχος να υπάρχει το κομμάτι της διαφορετικότητας, να υπάρχει μια πολυμορφία και να υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι σε κάθε κατηγορία” εξηγεί.

Όσον αφορά στο ελληνικό ενδιαφέρον, αυτό δεν προκύπτει μόνο από τον Γιώργο Λάνθιμο αλλά και από την ταινία του Αλεξάντερ Πέιν, η οποία μάλιστα θα κάνει πρεμιέρα σε τρεις περίπου εβδομάδες στις ελληνικές αίθουσες.

Τα “Παιδιά του Χειμώνα” είναι ένα από τα φαβορί στην κατηγορία καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ, ακριβώς γιατί καταφέρνει και παρουσιάζει ένα είδος κινηματογράφου που έχουμε ξεχάσει, αυτό του αφηγηματικού εμπορικού κινηματογράφου του 70, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη και με χαρακτήρες οι οποίοι ξεχωρίζουν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More