Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Δήμας: Προσπαθούμε να αυξήσουμε την εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων – Τι είδαμε στη Silicon Valley

Στο Σαν Φρανσίσκο όπου χτυπά η καρδιά των εξελίξεων στον τεχνολογικό τομέα βρίσκεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας ο οποίος, μαζί με τον Κυριάκο Ζαννίκο, ιδρυτή της startup “DCI” μίλησαν στην ΕΡΤ για τις νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις και το ρόλο που διεκδικούν στο διεθνές περιβάλλον της υψηλής τεχνολογίας.«Ο στόχος της αποστολής (Elevate Greece) ήταν πράγματι και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και η ελληνική πολιτεία να δει μερικές βέλτιστες πρακτικές. Πέραν από τα ραντεβού που είχαμε με εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και με τεχνολογικούς κολοσσούς, επισκεφθήκαμε εγκαταστάσεις που έχουμε δημιουργήσει χώρες όπως η Ελβετία και η Αυστρία για να στεγάσουν μια μόνιμη δομή στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο» ανέφερε στις «Συνδέσεις» ο κ. Δήμας.

Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα σε θέμα ταλέντου

«Προσπαθούμε να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του οικοσυστήματος καινοτομίας» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας ότι «οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις και οι Έλληνες συνιδρυτές των νεοφυών επιχειρήσεων δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από θέμα ταλέντου, από θέμα επιστημονικής γνώσης με τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής. Αυτό το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να τους δώσουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα, αλλά να έχουν παρουσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

 

Σε σύσκεψη εργασίας με στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού, συζητήσαμε για τα προγράμματα και τα εργαλεία που παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο της καινοτομίας και πιο συγκεκριμένα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν. @Microsoft pic.twitter.com/oHOJBgoOoS

— Christos Dimas (@ChristosDimas_) November 11, 2022

Ποιος ο ρόλος του Elevate Greece

Μιλώντας για το Elevate Greece o κ. Δήμας εξήγησε ότι πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει ιδρύσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και λειτουργεί ως το μητρώο των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Ένα από τα σημαντικά μέλη του φορέα είναι η Digital Commerce Intelligence (DCI) που έχει αναπτύξει μία εφαρμογή που κάνει έρευνες αγοράς στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Η εταιρεία είναι σχεδόν τριών ετών. Θεωρείται ακόμα πολύ νέα. Πλέον δεν κοιτάμε μόνο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, γι΄αυτό είμαστε εδώ γιατί κοιτάμε να είμαστε όσο πιο εξωστρεφείς γίνεται και να χτίζουμε εφαρμογές και προϊόντα τα οποία έχουν παγκόσμια απήχηση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Ζαννίκος που εκπροσωπεί στην Silicon Valley μια από τις έξι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Για την πολυήμερη επίσκεψη των ελληνικών επιχειρήσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στιγμιότυπα από την επίσκεψη στα γραφεία της Microsoft.

Το @Stanford, θεωρείται ένα εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθηγητές και ερευνητές του ιδρύματος, μας παρουσίασαν σήμερα τις καινοτόμες ιδέες και δραστηριότητες τους, που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και έχουν άμεση εφαρμογή και πρακτικό αντίκτυπο. pic.twitter.com/hXJbxQ2jst

— Christos Dimas (@ChristosDimas_) November 11, 2022

«Μας ξενάγησαν στους χώρους και τα εργαστήρια της εταιρείας και είδαμε από κοντά τις τελευταίες λέξεις της τεχνολογίας και της εξέλιξης. Σε σύσκεψη εργασίας με την κα Ayelet Steinitz (General Manager, Global VC and PE Relationships), τον κ. Will Tschumy (Global Sr Director, World Wide Venture Capital and Private Equity Partnerships) και άλλα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού, συζητήσαμε για τα προγράμματα και τα εργαλεία που παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο της καινοτομίας και πιο συγκεκριμένα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν».

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» αναφέρθηκε και στην σημαντική ελληνική κοινότητα στο τεχνολογικό οικοσύστημα του Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More