Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Μπουρονίκος στο Πρώτο για την έκθεση των έργων του στη Δεσκάτη: Κάποια στιγμή, το έργο πρέπει να βρίσκει τον τόπο του (audio)

Στην γενέτειρά του, την Δεσκάτη Γρεβενών, επέστρεψε ο ομογενής εικαστικός Χρήστος Μπουρονίκος, για να μετατρέψει ένα κλειστό δημοτικό σχολείο, σε έναν χώρο που φιλοδοξεί να γίνει η στέγη της πρώτης μόνιμης συλλογής σύγχρονης τέχνης στην ευρύτερη περιοχή. Εκεί, εκθέτει έργα από την 40ετή καλλιτεχνική διαδρομή του, με σημείο αναφοράς το Βερολίνο, όπου έζησε από την δεκαετία του 80’.

«Βάλαμε στόχο με μια ομάδα φίλων να γίνει αυτή η έκθεση και να πάρει σάρκα και οστά όλο αυτό το πόνημα, που για εμένα ήταν μια απόφαση αυθόρμητη. Δεν ήταν δύσκολο να μπω στην διαδικασία αυτή, αισθανόμουν ότι κάποια στιγμή έπρεπε να κάνω αυτό το βήμα» ανέφερε ο κ. Μπουρονίκος, στην διάρκεια της συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή, το έργο πρέπει να βρίσκει τον τόπο του. Πίστευα ότι η Δεσκάτη των φίλων, των συγγενών, η Δεσκάτη που πέρασα τα μαθησιακά μου χρόνια με γαλούχησε» εξήγησε ο κ. Μπουρονίκος, επισημαίνοντας ότι σκοπός είναι να παραμείνει στον τόπο της καταγωγής του η έκθεση αυτή, για να προσθέσει έναν λίθο στον εικαστικό χάρτη και του χωριού αλλά και της Ελλάδας. «Ήταν η απόφαση αυτή που ήταν πιο σημαντική και από τα έργα» είπε χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος εικαστικός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More