Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Δούκας στο Πρώτο: Έργο βιτρίνας είναι ο Πύργος του Άιφελ-  Ο Μεγάλος Περίπατος είναι Βατερλό (audio)

«Έργο βιτρίνας είναι ο Πύργος του Άιφελ. Ο Μεγάλος Περίπατος, ο οποίος ήταν μια πολύ μικρή πεζοδρόμηση που σκάβαμε τέσσερα χρόνια, όχι για να βρούμε πετρέλαιο, αλλά για να κάνουμε μια μικρή διαπλάτυνση σε ένα δρόμο που έχει ήδη έτσι κι αλλιώς καλά πεζοδρόμια είναι ένα Βατερλό» τόνισε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλταζή.

«Το λέω αυτό γιατί μου έκανε επίσης ιδιαίτερη εντύπωση ότι μετά από τρία χρόνια τέτοιας ταλαιπωρίας και ενώ τώρα σχεδόν έχει ολοκληρωθεί το έργο, συνεχίζεται το χάος του κυκλοφοριακό, γιατί δεν είχε προβλεφθεί ότι θα στενέψει ο δρόμος, δεν έχει ζητήσει η δημοτική αρχή ένα συγγνώμη. Αντίθετα, λέει ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι κλιματικός δρόμος, πρότυπος δρόμος και πράσινος δρόμος το οποίο βεβαίως σαν πολίτη με εκνευρίζει, αλλά και σαν καθηγητή με εξοργίζει γιατί καμία σχέση δεν έχει με πραγματικότητα» προσέθεσε ο κ. Δούκας.

Το πρόβλημα, επισήμανε ο ίδιος, δεν είναι η Πανεπιστημίου. «Είναι η αντίληψη της Πανεπιστημίου, η αντίληψη δηλαδή έργων του χθες, στα οποία η λογική πάει περίπατο. Και το λέω αυτό διότι για εμάς, βάζουμε την προσέγγιση της πόλης 15 λεπτών, που σημαίνει αυτό ότι σε κάθε γειτονιά θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε δομές υγείας, παιδείας, πρασίνου και ψυχαγωγίας. Και το λέω αυτό διότι αυτό έχει φτάσει να είναι η βασική διεκδίκηση στις περισσότερες γειτονιές» ανέφερε ο κ. Δούκας.

«Εμάς η προσέγγισή μας είναι να αγκαλιάσουμε τις γειτονιές, τις υποβαθμισμένες γειτονιές και την υποτιμημένη καθημερινότητα και αυτοί οι μετασχηματισμοί να ξεκινήσουν από τις γειτονιές και να αγκαλιάσουν όλη την πόλη αντί για έργα βιτρίνας. Φανταστείτε δηλαδή ένα σπίτι όπου μέχρι τώρα φτιάχνουμε την πρόσοψη, αλλά τα θεμέλια είναι σαθρά και το σπίτι κινδυνεύει να πέσει» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More