Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χ. Μαμουλάκης στο Πρώτο: Η κοινωνία μίλησε – Ο Στ. Κασσελάκης μπορεί να δώσει την ώθηση να δημιουργήσουμε συνθήκες σοβαρής αξιωμ. αντιπολίτευσης (audio)

«Θεωρούσα και θεωρώ ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό πολιτικό που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του επί της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με τον Φώτη Παπούλια, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄ εκείνα», ενώ εξήγησε γιατί στον δεύτερο γύρο, στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Έχουμε δύο υποψηφίους που οφείλουμε όλοι μας και εγώ με τη σειρά μου να αξιολογήσουμε με κριτήρια αντικειμενικά τι είναι το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επόμενη μέρα. Σε αυτή τη λογική και με την αναμφίβολα πάρα πολύ ισχυρή δυναμική που έχει αναπτύξει ο κ. Κασσελάκης, νομίζω ότι η κοινωνία μίλησε την προηγούμενη Κυριακή. Δεν σας κρύβω ότι εξεπλάγην ευχάριστα από την τόσο μεγάλη και ετερόκλητη συμμετοχή του κόσμου. Είδαμε νέες εγγραφές, το 30% των ψηφισάντων ήταν νέοι άνθρωποι, νέα μέλη και αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα καθαρό δείγμα υγείας. Σε αυτή τη λογική λοιπόν και με αυτό το σκεπτικό, θεωρώ ότι αυτός ο νέος άνθρωπος, ο νέος πολιτικός, ο Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσουμε συνθήκες μιας σοβαρής, αξιόπιστης, τεκμηριωμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει ο κόσμος και βέβαια να έχουμε και μια κατάσταση οιονεί κυβέρνησης την επόμενη μέρα» ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης.

Ερωτηθείς, εάν άρα, αρκεί η κυβερνησιμότητα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως όχι, «αλλά είναι και προαπαιτούμενο». «Είναι ικανή συνθήκη, αλλά όχι και αναγκαία. Δηλαδή, πρέπει πάση θυσία να υπάρχει αυτή η δυναμική και πάνω σε αυτή τη δυναμική και την κυβερνησιμότητα βεβαίως και να χαραχθούν ξεκάθαρες πολιτικές, συγκλίσεις σε πολιτικό επίπεδο. Γιατί για μένα το μεγάλο διακύβευμα, το πολιτικά επίδικο είναι η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους, ει δυνατόν ομογενοποιημένους, γιατί και η Έφη Αχτσιόγλου, δεν το συζητώ, είναι μια γυναίκα, μια πολιτικός εξαιρετική, με ανεξίτηλο θετικό αποτύπωμα στο κυβερνητικό της έργο, με σοβαρό δομημένο λόγο, η οποία και η ίδια αλλά και το περιβάλλον που την περικλείει, δηλαδή στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, είναι εξαιρετικά» επισήμανε ο κ. Μαμουλάκης.

«Άρα όλοι μαζί, αυτό είναι και η επιθυμία μου, την επόμενη μέρα να πάμε όλοι μαζί και τότε, όχι απλά θα δημιουργηθούν οι συνθήκες κυβερνησιμότητας, αλλά είμαστε σε μια θέση ισχύος» είπε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More